Gezinnen

Ieder gezin maakt wel eens een periode door waarin het niet zo goed gaat: ziekte, moeilijkheden met de kinderen, weinig contact met vrienden en familie, gebrek aan geld of spanningen met de partner. Meestal kun je zulke problemen zelf oplossen. Maar soms is het een opluchting als iemand tijd heeft om te luisteren of een handje helpt bij het goed regelen van praktische zaken. Een vrijwilliger van Home-Start kan je zo’n steuntje in de rug bieden. Ze komt een dagdeel in de week bij jou thuis langs.
 
Informatiefolder digitaal beschikbaar in Engels, Turks en Arabisch:
English
Türk
العربية

Steuntje in de rug
De vrijwilliger heeft tijd om te luisteren of een handje te helpen bij praktische zaken, zoals iets gezelligs doen met de kinderen, samen zoeken naar een geschikte peuterspeelzaal of helpen bij de administratie. Ook kan ze je helpen contact te maken met andere ouders, zodat je met hen ervaringen over opvoeden en gezinsleven kunt uitwisselen of misschien nieuwe vriendschappen kunt opbouwen.
 
Wat kun je verwachten?
De gratis ondersteuning van Home-Start houdt in:
  • een vrijwilliger die regelmatig bij je thuis komt
  • persoonlijke aandacht en een steuntje in de rug
  • ondersteuning bij de opvoeding van je kind(eren)
  • de kans om contacten te leggen met andere ouders
  • hulp bij praktische zaken
  • vriendschap en vertrouwen.

Voor meer informatie of aanmelding kun je contact opnemen met de Home-Start locatie bij jou in de buurt.
 
Hoe werkt het?
Na aanmelding bespreek je met de Home-Start coördinator hoe Home-Start jou kan helpen. Jouw vragen zijn daarbij het uitgangspunt; de ondersteuning wordt afgestemd op wat voor jou – of jouw gezin – nodig is. Daarna wordt een vrijwilliger aan je voorgesteld. Als het klikt, komt de vrijwilliger regelmatig bij je langs. De ondersteuning duurt minimaal drie maanden. Daarna is de duur afhankelijk van jouw vraag; soms een jaar of langer. Ook steeds meer vaders doen een beroep op Home-Start, en steeds meer ervaren vaders melden zich aan als vrijwilliger.

Lees hier de ervaringen van andere gezinnen.

Afbeelding Home 9 - Gezinnen